Potek doživetja Nepozabni spomin

DAN 1

Toplo vas bomo sprejeli v našem butičnem hotelu Oštarija-Herbelier v Dolenjskih Toplicah, zelena nit katerega so avtohtona zelišča, s katerimi presenečamo na krožnikih in sproščamo na blazinah.

Povabili vas bomo na razvajanje ob degustacijskem meniju s petimi hodi in spoznavanje lokalnih ponudnikov vin. V naši restavraciji se priklanjamo lokalnim in svežim sestavinam, ki jih stapljamo v avtohtone in včasih že pozabljene recepte naših babic.

Sledi počitek v eni od zeliščnih sob in nabiranje energije za nov aktiven dan.

 

DAN 2

Zjutraj vas pričakamo z okusnim zajtrkom in dišečo kavo. Potem pa… veselo na pot! Sledi transfer do izhodiščne točke globoko v gozdovih spokojnega Kočevskega roga, kjer se nepozabno doživetje prične!

Najprej se boste sprehodili prav ob robu pragozda – gozda, prepuščenega naravnemu razvoju, v katerega človeška roka ni segla že več desetletij – po stopinjah medvedov, volkov, risov, jelenov in drugih gozdnih prebivalcev. Izkušeni vodniki vam jih bodo skušali približati skozi informacije o njihovem življenju in primernem vedenju v njihovem habitatu.

V gozdni kopeli (“forest bathing”) prisluhnite šumenju prastarih kočevskih smrek, s prsti spolzite po rosni jutranji praproti in vdihnite svež zrak pragozda. Po sprostitvi in prebujenju vse svojih čutov pa se podkrepite z malico izpod prstov Oštarijskih šefov. Tako unikatne malice gotovo še niste poizkusili.

Tako okrepčani boste gozd spoznali še z druge perspektive, s perspektive električnega kolesa, in se podali po najlepših poteh, ki jih poznamo le domačini. Pot vas bo med drugim popeljala mimo ostankov gozdne železnice in še vedno impozantnih ostankov Roške žage. Med postankom na gozdni jasi se boste naučili prepoznati in nabrali užitna zelišča in rastline, ki jih boste na koncu pustolovščine pripravili v neverjetno preprost, a presenetljivo okusen in hranljiv obrok, in z njim popestrili svojo večerjo.

In ko smo že pri večerji… poskusite jo lahko ujeti kar sami! Prav tako pa se lahko preizkusite v kurjenju ognja brez vžigalic, na katerem bomo pripravili ribe “na črno” in se ob njem podružili za konec pustolovščine.

Po zaključni gostiji, na kateri vas bomo še dodatno kulinarično razvajali, sledi še transfer do Oštarije-Herbelier, kjer vam bomo pomahali v slovo.

Cenik doživetja Nepozabni spomin

Trajanje programa: 2 dni

že od 175€ / osebo * 

* Končna cena doživetja je odvisna od števila prijavljenih oseb.

Na vse rezervacije opravljene v letu 2021 priznamo 25% promocijski popust. Vprašajte nas za več informacij!

Cena vključuje:

 • Dobrodošlico prijazen sprejem, hišni aperitiv
 • Nastanitev 1x nočitev v dvoposteljni sobi
 • Večerjo večhodni degustacijski meni 
 • Zajtrk svež zajtrk iz lokalnih sestavin, dišečo kavo ali vroč čaj
 • Celodnevno animacijo in vodenje izkušenih lokalnih vodnikov 
 • Transfer na doživetje prevoz na doživetje in nazaj v hotel 
 • Izposojo električnega kolesa in čelade, čiščenje in prevoz električnih koles
 • Malico na gozdni jasi 
 • Večerjo pod zvezdami
 • Zaključek presenečenje organizatorja

Doplačila:

 • Turistična taksa (2.5 €/oseba/dan)
 • Pijača pri obrokih
Rezerviraj program

Rezerviraj svoje doživetje

Pridružite se na že razpisanih datumih

Ni dogodkov

Vsi napovedani dogodki

Pošljite povpraševanje za individualno ponudbo

  Kontaktni podatki

  Željen datum

  Št. odraslih oseb

  Zanimamo za dodatna ponudba

  Dodatne opombe in vprašanja